Siber Güvenlik Mitleri
Siber saldırıların artarak devam ettiğini biliyoruz. Günümüzün teknoloji çağında, kuruluşlar ve bireyler kendilerini çoğu türde tehdide karşı korumak zorundadır.
Siber saldırıların artarak devam ettiğini biliyoruz. Günümüzün teknoloji çağında, kuruluşlar ve bireyler kendilerini çoğu türde tehdide karşı korumak zorundadır. Ne yazık ki, çok sayıda insanı kişisel hassas bilgileri korumak için gerekli eylemi yapmaktan hâlâ alıkoyan bir avuç siber güvenlik yanılgısı var.
İşte bilinmesi gereken bazı yaygın siber güvenlik mitleri.
- Tek başına parolalar sizi korumak için yeterlidir: Verileri güvende tutmak için yalnızca parolalara güvenilmemelidir. Güçlü parolalar gerekli olsa da, siber suçlular yine de parolaları kırmanın yollarını bulabilir. Bu nedenle, çok katmanlı bir savunmaya sahip olmak için sağlam siber güvenlik önlemleri uygulamak gerekir.
- Dosyanın bilgisayardan silinmesi: Bilgisayardan veriler silindiğinde, dosya Geri Dönüşüm Kutusu'na taşınır ve sonra onu boşaltır. Veriler silindikten sonra bile, veriler sabit sürücüde, örneğin geçici dosyalar klasöründe kalır.
- Şifreleme çözümleri buna değmez: Bazı kuruluşlar, şifreleme yazılımı olmadan yapabilecekleri bir şey olduğu fikrini sürdürürler. Şifrelemenin veri ihlallerini önleyeceği yanılgısıdır. Şifreleme, siber suçlulara ve fidye yazılımı saldırılarına karşı savunmada hayati bir rol oynar.
- Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler hedeflenmiyor: Yalnızca büyük şirketlerin güvenli olmadığı, yalnızca bu şirketlerin siber suçlular tarafından hedef alındığı bir efsanedir. 2021 Veri İhlali araştırma raporuna göre, tüm Küçük ve Orta Ölçekli işletmelerin %61'i yıl boyunca en az bir siber saldırı bildirdi. Bu şirketler daha az sağlam güvenlik önlemlerine sahip olduğundan. Bu nedenle şirketleri siber suçlardan korumak gerekir.